25 éves a Kar - Jubileumi konferencia

A Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztálya Kertészet- és Élelmiszer-tudományi Bizottság Tájépítészeti Albizottsága, a SZIE Tájépítészeti és Településtervezési Kar és az Ormos Imre Alapítvány tudományos ülést szervezett abból az alkalomból, hogy a SZIE Tájépítészeti és Településtervezési Kara éppen negyedszázada alakult. A 25 éves évforduló akadémiai ülésén a tájépítészeti kutatások hazai és nemzetközi eredményeiről adtak számot az előadók, akik a kutatóműhelyekben végzik a kutatásokat.
A november 24-i rendezvény levezető elnöke Csemez Attila DSc, a Tájépítészeti Albizottság elnöke volt.  Megnyitó beszédet mondott Szilágyi Kinga CSc. Előadók voltak Prof. Richard Stiles: LE:NOTRE - The European Council of Landscape Architecture Schools and beyond; Prof. Martin van den Toor: The 25th anniversary of the Faculty of Landscape architecture in Budapest; Looking forward the next 25 years; Szilágyi Kinga CSc: Városi tájépítészet: Zöldhálózat és zöldinfrastruktúra kutatások a szociális és rekreációs igények tükrében; Illyés Zsuzsanna CSc: Tájkarakterből településkarakter – A régi Buda szőlőterületeinek átalakulása; Kollányi László CSc: Az európai tájkarakter térképezések összehasonlító elemzése; Simon Mariann CSc: Településeink arculata – Túl a látványon; Fekete Albert PhD: Az erdélyi kertművészeti kutatások és az európai kontextus. A tudományos ülés záró gondolatait Csemez Attila DSc, és Fekete Albert PhD fogalmazták meg.

Délután a jubileumi ünnepség a Budai Campuson folytatódott, ahol elsősorban a szakma gyakorlói tartottak előadásokat. A nap befejezéseként egy kiállítást is megnyitottak, ahol a 25 éves évfordulóra elkészített 25 posztert mutattak be. A posztereket a Karon folyó utóbbi egy év kutatói, alkotói terméséből válogatták.