Ars Topia Alapítvány kalákái, 2017.

A budapesti Ars Topia Alapítvány által szervezett, immár 17 éve folyó kaláka mozgalom önkénteseinek jó része tájépítész hallgatók köréből szerveződik. Idén is több rendezvényen, a tervezési, az előkészítési munkákban is rész vettek a budapesti és a marosvásárhelyi tájépítész képzés hallgatói.

Második Budapesti Fűzépítő Kaláka, Kvassay-zsilip,  2017. március 15-19.

“Az ember ősi vágya az élővel való építkezés. A fűzépítészet a közösséggel és a természettel való összefonódást erősíti. A kertészeti kultúra és a fűzfonás mesterségének hagyományait ötvözve nem egyszerűen a természeti világ iránti felelősség kérdéseit feszegeti, hanem közös teret hoz létre az építészet, a tájépítészet és a tájművészet között.” (Vincze Attila) 

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatósággal karöltve, idén tavasszal szerveződött fűzépítő kalákán az elmúlt évben éptett fűzkócsag mellé egy fűzteknős fonódott. A kaláka célja ennek az ősi építési módnak az elsajátítása, a közösen végzett munka örömének felismerése.

Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka, Gelence, 2017. július 25 - augusztus 5.

17. éve folyó kaláka mozgalom minden évben egy székely falu vízkincsére, fürdőkultúrájára hívja fel a figyelmet. A közel 70 önkéntes a falu közösségével együtt épít közösségi teret, és közösséget. Idén a háromszéki Gelence adott otthont a kalákának, ahol tájépítész, építés7 hallgatók terveztek és dolgoztak együtt a helyiekkel, esténként előadásokat is hallgatva. Forrásfoglalás, forrásház, filagória, fűzépítmények, erózióvédművek, medence, játszótér, zöldtetős budi, napozópadok épültek, információstáblák készültek.