EDUCATIO

Oktatási szakkiállítások

Közzététel dátuma: 2012.01.30.

Beszámoló - Educatio 2012

A Budapesti Corvinus Egyetem 2012. január 20-21-én ismét részt vett az 12. Educatio Nemzetközi Oktatási és Felsőoktatási Szakkiállításon. A két Campus a két oldalon helyezkedett el. A Tájépítészeti Kar standja a Kertészettudományi Kar mellett és a Budapesti Műszaki és Gazdálkodástudományi Egyetem, valamint a Pannon Egyetem standjával szemben helyezkedett el. Az idei évben - a tavalyihoz képest - jóval nagyobb területen,  60 nm2-en foglalt helyet az egyetemünk - de a korábbiakhoz képest nem csak a terület növekedett, hanem a megjelenésre fordított energia is. Ilyen „fejlődésnek" tekinthető a karok közti területeken elhelyezett koktélozó, amelynél bensőségesebb beszélgetést folytathattunk az érdeklődőkkel s szüleikkel.
Rengetegen érdeklődtek a képzésünk iránt. Közülük voltak olyanok, akiknek a kihelyezett Településépítészeti Tanszékről elkért makettek keltették fel a figyelmüket, mások a kar nevét meglátva lettek kíváncsiak, megint mások olyan képzést kerestek, ahol várhatóan kevésbé csökkennek az államilag finanszírozott férőhelyek. De volt olyan felvételiző is, aki az andragógia vagy éppen a pszichológiai képzés iránt érdeklődött ;). Az RBTSZK-val közösen szervezett „Parkász Leszek?!” programunkra közel száz hallgató iratkozott fel (de szerencsére középiskolai oktatóknak is sikerült úgy a programot, mint az alapképzést bemutatni).
A tavalyinál számos tekintetben sokkal jobb volt az idei Educatio kiállítás a visszajelzések alapján. Ami mégis alapvetően rossz érzéssel töltötte el a szervezőket és legfőképp a látogatókat, az a bizonytalan jövő, a nem ismert férőhelyek száma.

[szerző: Tamás Zakota, TKHÖK]


 

RBTSZK az Educatio-n

A 12. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégium is részt vett. A Hallgatói Önkormányzat hatáskörébe tartozó népszerűsítési program kevésbé játszott fontos szerepet a megjelenésünkben. A Szakkollégium elsősorban a Hallgatói Önkormányzattal közösen indított „Parkász Leszek?!” programsorozatot népszerűsítette. A programsorozat célja a tájépítész szakma iránt érdeklődő középiskolások tájékoztatása és felkészítése az egyetemi életre. A program egy beszélgetéssorozat, mely során a leendő hallgatók a tájépítészet aktuális kérdéseibe kaphatnak bepillantást, választ kaphatnak kérdéseikre a szakkal, a  hallgatói élettel kapcsolatban, valamint kirándulásokon vehetnek részt. Az Educatio 2012 során csaknem 100 e-mail címet gyűjtöttünk össze, melyek segítségével a hatékony kapcsolattartás fenntartható az érdeklődőkkel. Reméljük, egy jövőbeli sikeres egyetemi program alapjait teremthetjük meg a Parkász leszek?!-kel.

[szerző: Klaudia Máté, RBTSZK]