LED2LEAP Erasmus+ project

Landscape Education for Democracy (LED) towards Leadership, Empowerment, Agency and Partnership (LEAP)

(2019-2022)

A 3 éves Erasmus+ projekt célja a jövő tájépítész és építész tervezőinek demokratikus szemléletének kialakítása, valamint az egyetemek társadalmi felelősségvállalásának elősegítése olyan jó gyakorlatok kialakításával, amelyek az egyetemek és a helyi közösségek hosszú távú együttműködését támogatják.

A tavaszi félév során zajló online kurzus nyitott a részvételi tervezés elmélete és gyakorlata iránt érdeklődők számára, a Tájépítészeti és Településtervezési Karon szabadon választható tárgyként felvehető.

A részvételi tervezés gyakorlatának elmélyítésére és az egyetemek társadalmi felelősségvállalásának elősegítésére a projekt partnerek hosszú távú együttműködéseket alakítanak ki helyi partnerekkel. Az úgynevezett Living Labekben az egyetemek és a helyi partnerek közösen dolgoznak ki innovatív megoldásokat.

A projekt a Le:Notre Intézet vezetésével az Európai Unió Erasmus+ Program támogatásával valósul meg.

 

Projekt partnerek:

LE:NOTRE Institute (koordinátor)
Szent István Egyetem, Tájépítészeti és Településtervezési Kar

 

Kari résztvevők:

Projekt vezető: Fekete Albert (fekete.albert@szie.hu)
Projekt koordinátorok: Jákli Eszter (jakli.eszter@szie.hu), Reith Anita (reithanita88@gmail.com)

 

Projekt oldalak:


 

https://kulturaktiv.hu/wp-content/uploads/2020/07/led2leap-living-lab-185x244.jpgLIVING LAB

A LED2LEAP projekt helyi Living Lab-je a LADDER (Laboratórium Diákokkal a DEmokratikus KöRnyezetért) nevet viseli. A LADDER projekt célja az iskolai környezet fiatalok bevonásával történő közösségi alakításán keresztül jó gyakorlatot teremteni, és felületet biztosítani a témával kapcsolatos tapasztalatcserére.

további információ:
https://www.facebook.com/Ladder-project-104639894473369/