Beszámoló - MTSZ - Szakmai Napok 2019

Kedves Tagtársaink, Kedves Szakmabeliek!

A 2019-es év elején az MTSZ megrendezte február 12-15. között az MTSZ tisztújító taggyűléssel egybekötött Szakmai Napokat a tapolcai Hunguest Hotel Pelion-ban. A rendezvényt már másodjára szerveztük meg a társszervezetekkel közösen (Magyar Kertépítők Országos Szövetsége, Magyar Díszkertészek Szövetsége, Magyar Díszfaiskolások, Magyar Kertészeti Árudák Egyesülete, Magyar Faápolók Egyesülete).

A 4 napos konferencia alatt reggel 9 órától este 18 óráig zajlottak az előadások és interaktív műhelybeszélgetések, amelyek a „Természetközeli táj- és kerttervezés” témakörre irányultak. Elismert hazai és külföldi tájépítészek osztották meg gondolataikat a természetközeli városi terek, parkok, kertek létrehozásának lehetőségeiről. 12.-én egy napos workshopot tartott Noel Kingsbury, majd a 13-ai magyar napot követően 14.-én világhírű külföldi előadók tartották meg előadásaikat, mint Noel Kingsbury, Claire Takacs, Cassian Schmidt és Sabine Plenk.

A rendezvényen közel 300-an vettek részt, melyből több mint 50 részvevő tájépítész volt. Szeretnénk, ha jövőre legalább 100 tájépítész venne részt a konferencián, mivel egy ilyen esemény remek alkalom szakmai ismeretek bővítésére.

Üdvözlettel,
Honti Viktória
 
Magyar Tájépítészek Szövetsége
Titkár
+36202236817