Stipendium Hungaricum

Stipendium Hungaricum kimenő ösztöndíj részképzéshez magyar hallgatók részére


Fontos információ kiutazás előtti teendőkről!


Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Tempus Közalapítvány ösztöndíjpályázatot hirdet a 2020/2021-as tanévben Stipendium Hungaricum megállapodások keretében megvalósuló külföldi részképzésre, felsőoktatási hallgatók számára. A pályázók itthoni tanulmányaikhoz szorosan kötődő, alap-, mester- vagy doktori képzésre vonatkozó részképzéseken vehetnek részt az ösztöndíjjal, továbbá doktori képzésben részt vevő pályázók esetén kifejezetten a disszertáció megírásához szükséges kutatómunkára is igényelhető támogatás. Ez az ösztöndíj lehetőség korábban államközi egyezmények keretében megvalósuló külföldi részképzéshez kötődő Campus Mundi kiválósági ösztöndíj támogatás formájában volt elérhető a pályázók számára.

Felhívjuk a figyelmet, hogy jelen felhívás a Stipendium Hungaricum partnerországok által felajánlott támogatások elnyerésére vonatkozik. A magyar fél által biztosított kiegészítő ösztöndíj-támogatás jelenleg tárgyalás alatt áll, végleges döntés 2020 márciusában várható. Ennek ellenére javasoljuk a diákoknak a pályázat benyújtását abban az esetben is, ha a magyar fél támogatása nélkül a részképzést nem tudnák megvalósítani. Amennyiben a magyar fél által biztosított kiegészítő támogatásról döntés születik és a forrás 2020 márciusa után rendelkezésre áll az ösztöndíjprogramra, a nyertes pályázók magyar támogatásban is részesülnek majd.  

A pályázati határidő: 2020. február 19. (de Egyiptom, Irán, Kína, Oroszország és Türkmenisztán esetén előrehozott határidő van érvényben – az előrehozott határidőkről bővebben a honlapunkon vagy a csatolmányban szereplő 1. számú mellékletből tudnak tájékozódni). A pályázóknak online rendszerünkbe (a https://apply.stipendiumhungaricum.hu/ oldalon keresztül) kell feltölteniük a pályázati anyagaikat.

A pályázati felhívást, valamint két mellékletét  itt tudják elérni, a jelenleg hatályos felhívás és melléklete itt megtekinthető.

Mivel ez az ösztöndíjtípus államközi egyezményeken alapul, pályázni kizárólag az 1. sz. mellékletben megjelölt tevékenységekre és célországokba lehet, melyek jelen pályázati felhívás megjelenésekor a következőek: Albán Köztársaság, Algériai Népi Demokratikus Köztársaság, Belarusz Köztársaság, Egyiptomi Arab Köztársaság, Indiai Köztársaság, Iráni Iszlám Köztársaság, Jordán Hásimita Királyság, Kenyai Köztársaság, Kínai Népköztársaság, Kuvaiti Állam, Libanoni Köztársaság, Macedón Köztársaság, Marokkói Királyság, Mongólia, Oroszországi Föderáció, Pakisztáni Iszlám Köztársaság, Palesztina, Thaiföldi Királyság, Tunéziai Köztársaság, Türkmén Köztársaság, Ukrajna, Üzbég Köztársaság és Vietnami Szocialista Köztársaság. Ugyanezen okból kifolyólag az ösztöndíj csak magyar állampolgárok számára elérhető.

Kérdés esetén, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.
 
Hangay-Tímár Boglárka
kari nemzetközi koordinátor