Szakmai gyakorlat információk

Tájrendező és kertépítő BSc

Tájépítészmérnök MSc

Településmérnök MSc

Tájépítészet és kertművészet MA

 


TÁJÉKOZTATÓ A SZAKMAI GYAKORLATRÓL

 
Kedves Hallgatónk!
A 2020/21-es tanév őszi félévében (BSc) és 2020 nyarán (MSc, MA) teljesítendő szakmai gyakorlatok jelentkezési/kérelem lapjainak leadási határidejét 2020. június 12-re meghosszabbítottam.
 
Leadás helye változatlan: dekani.hivatal@tajk.szie.hu
 
Az alapképzésben résztvevő hallgatóink szakmai gyakorlatához szükség esetén segítenek gyakorlóhelyet (zöldfelület-fenntartás, kertépítés és faiskolai/kertészeti áruda) találni az alábbi szervezetek, kérem forduljanak bizalommal az alább megjelölt kontakt személyekhez:
 
Magyar Kertépítők Országos Szövetsége
Javasolt a MAKEOSZ tagok listáját a www.makeosz.hu honlapon böngészni és a tagokat, mint lehetséges gyakorlóhelyet közvetlenül megkeresni. Ha  a hallgató elakadna, a MAKEOSZ titkára segít.
Visnyovszky Ágota Friderika titkár, mobil: +36-20-557-1196, info@makeosz.hu
 
Magyar Faápolók Egyesülete
Hamar Olga titkár, faapolokegyesulete@gmail.com
 
Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete
Csikor Julianna főtitkár, mobil: +36 70 330 1223, info@diszkerteszek.hu
 
Üdvözlettel,
Fekete Albert mb. dékán
 Budapest, 2020. május 19.

Tisztelt Hallgatónk!
 
A 2019/20-as tanév tavaszi félévében (BSc) és nyarán (MSc, MA) teljesítendő szakmai gyakorlatok rendszeréről a pillanatnyi helyzet alapján a következő helyzetjelentést adom:  
  1. Ha a hallgató és a gyakorlati hely egyaránt vállalja a gyakorlatot, és ezt a kormányintézkedések is lehetővé teszik (pl. a cég működik, a hallgatót fogadják, fertőzésveszély nem áll fenn, a hallgató nem igényel kollégiumot az Egyetemen), akkor ez lebonyolítható a mostani 2019/20-as tanév tavaszi félévében, és 2020 nyarán is.
  2. Azokra az esetekre, amelyekben a hallgatók gyakorlata önhibájukon kívül meghiúsul (megszakad, vagy el sem kezdődik), várjuk az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendelkezéseit. 
Tekintettel a jelenlegi bizonytalan helyzetre, türelmüket és megértésüket kérjük. Amint újabb fejlemények birtokába jutunk, azokat Neptun-üzenetben maradéktalanul közöljük Önökkel, illetve a Kari honlapon is közzétesszük.
 
Budapest, 2020 március 31.
 
Fekete Albert, dékán

Kérjük, hogy a járványveszély miatt alap- és mesterképzésben résztvevő azon hallgatóink, akik a nyáron, vagy ősszel szeretnék teljesíteni szakmai gyakorlatukat legkésőbb 2020. május 31-ig elektronikusan juttassák el jelentkezési lapjukat, vagy kérelmüket a dekani.hivatal@tajk.szie.hu   e-mail címre.