Tervezési feladat helyszínelése Zágrábban: Landscape Forum - „Learning Landscapes” – Kertművészeti és Kerttechnikai Tanszék

A „Történeti kertek és tájak helyreállítása 2” c. tárgy keretében a kertművészeti és kerttechnikai Tanszék oktatói másodéves tájépítész és kertművész szakos hallgatókkal 2018. novemberében kétnapos zágrábi látogatáson vettek részt. A látogatás célja a féléves tervezési feladat helyszínelése, amely ebben a félévben a LeNotre Institute által rendezett, 2019-es zágrábi hallgatói tervpályázat, amelynek címe: Landscape Forum - „Learning Landscapes”.  A tervpályázat tematikája a Száva folyó mintegy 30-km-es szakaszának tájépítészeti szempontú rendezési javaslatához kapcsolódik.

 A helyszíni bejárások során a zágrábi egyetem kollégái - Iva Rechner és Stanko Stergarsic - szakmai vezetést tartottak hallgatóinknak a zágrábi szabadtér és zöldfelület fejlődésről, a Száva zágrábi szakaszának tájépítészeti aspektusairól, a folyó-város kapcsolata alakulásáról és a város hosszú távú fejlesztési terveiről.

A hallgatói tervpályázat kiírása az alábbi linken érhető el:

http://forum.ln-institute.org/student-competition-llf-2019/