Diplomakiállítás a Tájépítészeti és Településtervezési Karon

A Tájépítészeti és Településtervezési Kar végzőseinek diplomakiállítását nyitotta meg március 6-án a Budai Campus dísztermében dr. Füleky Zsolt, a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkára. A hallgatók március 8-án veszik át oklevelüket a Kar ünnepségén.

Az eseményen a helyettes államtitkár bejelentette, hogy dr. Mőcsényi Mihály Kossuth- és Széchenyi-díjas magyar kertészmérnök, tájépítész, a tájrendezés magyarországi oktatásának megalapozója, az önálló Tájépítészeti Kart létrehozó egyetemi tanár születésének 100. évfordulója alkalmából a kormányzat díjat alapított emlékének ápolására.

Dr. Füleky Zsolt elmondta, hogy az építészeti és építésügyi igazgatás tárt karokkal várja a szakma hazai identitását is képviselő legújabb diplomásait.

Dr. Palkovics László rektor köszöntőjében unikálisnak és nemzetközileg elismertnek nevezte a kar képzéseit, amik iránt azért is megnövekedett az érdeklődés, mert nagyon fontossá vált az, hogy milyen környezetben élünk.

A diplomamunka elkészítése a legkomplexebb feladat az egyetemi tanulmányok során. Igazi kihívás, a legjobb lehetőség a mester és tanítvány közötti erős kapcsolat kialakítására. E munka eredménye erőt ad a pályafutás nehezebb pillanataiban is, hangsúlyozta dr. Fekete Albert dékán.

A Tájépítészeti és Településtervezési Kar 2019-et centenáriumi évnek nyilvánította, amelynek keretében számos, a szakmai közösséget is erősítő rendezvénnyel tisztelegnek a 100 éve született Balogh András festőművész és dr. Mőcsényi Mihály emléke, munkássága és művészete előtt.

Balázs Gusztáv felvételei