Hello wood Építész Mustra 2019

Az október 11-i ünnepélyes díjátadó keretében kiderült, hogy a 2019-es Tokaj-Hegyaljai Építész Mustra mindkét díját a Szent István Egyetem két karának egy-egy csapata hozta el. A győztes csapat, Tolcsva Tilalmas negyedében építkező Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara lett. Az itt megalkotott tekepályát mindenkinek érdemes megnéznie és kipróbálnia. A Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács különdíját Vámosújfalu installációja kapta, ahol a Szent István Egyetem Tájépítészeti Kara dolgozott. Hatalmas gratuláció a csapatoknak és hálás köszönet a településeknek, a polgármestereknek.

Egy hét intenzív munkával és közös gondolkodással töltött idő után ért véget júliusban a harmadik Hello Wood Építész Mustra alkotófesztivál a Tokaji borvidéken. Július 5. és 12. között a hazai építészképzést nyújtó felsőoktatási intézmények és a Magyar Képzőművészeti Egyetem több mint 100 hallgatója és oktatóik hét településen 10 installációt hoztak létre. A fából készült, egyedi alkotások, amelyek a borvidék környezetével való párbeszéd mellett a helyi közösségeket is megszólítják, mint megannyi kilátó, új nézőpontot kínálnak, ahonnan az Y-generáció szemén keresztül tekinthetünk a régióra.
Mivel a Mustra a résztvevő intézmények oktatási anyagának részévé vált, a tábor annak a hónapokon át tartó előkészítő munkának a betetőzése, amely során a diákok és vezetőik a helyi igényekre reflektálva tervezik meg projektjeiket.
Az alkotótábornak tétje is van: a résztvevők szavazatai alapján kerül kihirdetésre a győztes csapat, amely összesen 1 millió forint értékű faanyagot és készpénzt fordíthat saját alkotótábora megszervezésére.

 

Az egyetem csapatai:
Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar | Tolcsva
Csapatvezetők: Dévényi Tamás, Hutter Franciska, Oravecz Péter
Csapattagok: Ács Gábor, Bánkuti Balázs, Hőgye Norbert, Illényi Soma, Juhász Emese, Kósa Roland, Kristóffy Barnabás, Kurmai Kristóf, Lakatos Emese, Schneider Krisztofer

 

Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Kar | Vámosújfalu
Csapatvezetők: Almási Balázs, Török-Szabolcs Bence
Csapattagok: Bolvári Viktória, Fazekas Mihály, Fekete Csanád Antal, Karasz Lili Anna, Kovács Laura, Nagy Dávid Attila, Németh Nóra, Pusztai Szabolcs, Szentkúti Alexandra Edit