Kari Nap és Parkász Piknik

Kedves Kollégák! Kedves Barátok!
 
2018. június 8-án Kari Napot és Parkász Pikniket szervezünk.
A rendezvény célja, hogy betekintést nyújtson a közelmúlt legfontosabb tanszéki oktatási, kutatási, szakmai eredményeibe, és hogy kötetlen beszélgetésre adjon lehetőséget a kar oktatói, munkatársai, valamint a külsős, a szakmagyakorló és a szakmát szerető kollégák között.
Reményeink szerint minden generáció nagy számban képviselteti magát a rendezvényen. Ennek érdekében kérjük mindenki segítségét, hogy a program híre eljusson a tájépítész és településtervező kollégákhoz és a szakmával szorosan együttműködő kollégákhoz.
Terveink szerint a Kari Nap keretében 13.00 órától a Kar tanszékei egyenként 20 percben ismertetik a legutóbbi két félév oktatási, kutatási és szakmai eredményeit.
Helyszín: a Budai Campus díszterme
Tervezett program:
13.00 Megnyitó – Nagy Ildikó Réka, a rendezvény főszervezője
13.10 Kert- és Szabadtértervezési Tanszék
13.35 Kertművészeti és Kerttechnikai Tanszék
14.00 Tájtervezési és Területfejlesztési Tanszék
14.25 Tájvédelmi és Tájrehabilitációs Tanszék
14.50 Településépítészeti Tanszék
15.15 Összegzés – Fekete Albert, dékán
Ezt követően 15.30 órától kezdetét veszi az Első Parkász Piknik, amelynek helyszíne a Budai Arborétum Alsó-kertje a tó körül.
A Parkász Piknik egy hagyományteremtő öregdiák rendezvény, amelynek elsődleges célja az öregdiák hálózat építése, erősítése. A Tájépítészeti és Településtervezési Kar feladatai közé tartozik a Diplomás Pályakövető Rendszer (azaz öregdiák adatbázis) kezelése, amelyhez a piknik résztvevőitől is várunk segítséget egy adatlap kitöltésével.
A pikniken „kertet adunk” a kötetlen beszélgetésnek. Szeretnénk megmutatni, hol tartunk mi az Alma Materben, és arra is kíváncsiak vagyunk, mi történt az egykori diákokkal, miután elhagyták az egyetem falait.
A piknik rendezésében partnereink az egyetemet és a szakmát segítő non-profit szervezetek: Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata, Magyar Tájépítészek Szövetsége, Tájépítészeti és Településtervezési Kar Hallgatói Önkormányzata, a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégium, Magyar Tudományos Akadémia Köztestületének Tájépítészeti Albizottsága, Ormos Imre Alapítvány és a Virágos Magyarország Környezetszépítő verseny.
Kedves Kollégáink! Kérjük, szóljanak az egykori évfolyamtársaknak, jelenlegi kollégáknak az eseményről! A Kar identitásának megfelelően nem csak a tájépítészeket várjuk, hanem az itt végzett településmérnököket is. Kerítsen ki-ki egy nagy pikniktakarót, és ne felejtse otthon! Hozzon egy finomságokkal teli piknikkosarat és sok egykori csoporttársat, akik benépesítik a pikniktakarót! Egy kis kerti zenével és némi harapnivalóval, innivalóval mi is készülünk.
Minden kedves Kollégát szeretettel várunk!
Üdvözlettel,
Fekete Albert
 

Date: 
2018. június 08. 13:06
Image: