​​​​​​​Kutatási Ösztöndíjprogram

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány pályázati felhívást hirdet kutatási ösztöndíjprogramra.

A pályázat keretein belül az Alapítvány azokat a tehetséges PhD hallgatókat (kutatókat) kívánja anyagilag támogatni, akik vízvédelemmel vagy más természetvédelemmel, klímaváltozással, fenntarthatósággal, illetve zöld innovációval kapcsolatos témában végeznek tudományos munkát. Az ösztöndíj célja, hogy másképp nehezen elérhető lehetőségeket tegyen lehetővé a kutató számára, legyen ez tanulmányút vagy belföldi/külföldi speciális intézménnyel történő kutatási együttműködés. Ezzel az a Támogató célja, hogy kiemelt fontosságú kutatási témákban dolgozó szakemberek kihozhassák a szakmai maximumot a munkájuk során és ennek az anyagi kereti adottak legyenek.

A felhívásra többek között a Tájépítészeti és Tájökológiai Doktori Iskola hallgatói nyújthatnak be pályázatot.

A pályázaton elnyerhető ösztöndíj értéke: nettó 160.000 Ft/fő/hónap, azonban szakmailag indokolt esetben maximum bruttó 5.000.000 Ft/fő egyszeri kutatási támogatás is nyújtható a nyertes pályázóknak.

Az ösztöndíjas időszak 5 hónap, 2020. február 1. - június 30. illetve a 2020.szeptember 1. - 2021. január 31. közötti időszakokra igényelhető az ösztöndíj.

Pályázat benyújtási határidő 2019. december 4.

A pályázatokat e-mailen a szie@kbka.org címre kell benyújtani.

A teljes kiírás a pályázási feltételekkel elérhető a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány alábbi felületén:

https://kbka.org/palyazatok/kutatasi-munka-osztondijprogram/