Mőcsényi Mihály-díj 2020

Augusztus 20. alkalmából Állami kitüntetés a Tájépítészeti és Településtervezési Kar oktatójának

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Mőcsényi Mihály (1919-2017) Kossuth- és Széchenyi-díjas magyar kertészmérnök, tájépítész, a tájrendezés magyarországi oktatásának megalapozója, az önálló Tájépítészeti Kart létrehozó egyetemi tanár emléke előtt tisztelegve, születése 100. évfordulója alkalmából, a 2/2019. (III.21.) MvM rendelettel díjat alapított.

A díj a legalább tizenöt év kimagasló egyéni tájépítészeti alkotói, oktatói tevékenység elismeréséül, életműdíjként adományozható annak, aki Mőcsényi Mihály szellemiségének megfelelően végezte vagy végzi munkáját.

Augusztus 20. alkalmából Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter dr. Jámbor Imrének, a Tájépítészeti és Településtervezési Kar nyugalmazott egyetemi tanárának, volt dékánjának és tanszékvezetőjének, több évtizedes pályafutása során a szabadtér-építészet, a kortárs kerttervezés, illetve a városökológia és a települések zöldhálózati rendszerének tervezése területén végzett magas színvonalú munkája, valamint eredményes oktatói és kutatói tevékenysége elismeréseként „Mőcsényi Mihály-díjat” adományozott.

Kép forrása: epiteszforum.hu