MUT Diplomadíj pályázat 2020

FELHÍVÁS A MAGYAR URBANISZTIKAI TÁRSASÁG 2020. ÉVI DIPLOMADÍJ PÁLYÁZATÁRA

A Magyar Urbanisztikai Társaság pályázatot hirdet főiskolák és egyetemek urbanisztikai és ahhoz kapcsolódó témájú szakirányán végző alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatók kiemelkedő szakdolgozatainak/diplomaterveinek díjazására az alábbi témakörökhöz kapcsolódóan:
  • területi- és struktúratervezés,
  • településtervezés és városépítés,
  • szabadtértervezés,
  • tájépítészet,
  • városfejlesztés és városkutatás,
  • településföldrajz és vonatkozó társadalomtudományok,
  • városkommunikáció és városmarketing.
A pályázaton a 2019/20-as tanév őszi és tavaszi félévében megvédett munkák indulhatnak. A Magyar Urbanisztikai Társaság Bíráló Bizottsága kiemelt figyelemben részesíti a gyakorlati hasznú (tervet, tervi szintű javaslatot, módszertant, a szakma gyakorlói számára közvetlen hasznossággal bíró) munkákat.
A JELENTKEZÉS MENETE
A jelentkezés a www.mut.hu weboldalon keresztül online történik; a jelentkező itt töltheti ki a jelentkezési űrlapot, valamint feltöltheti pályázatának mellékletét. A jelentkezéskor nem kérünk nyomtatott példányt a dolgozatból, de amennyiben az értékelés során bírálónk kifejezetten kéri, akkor felvesszük a kapcsolatot a pályázóval.
Beadandó mellékletek
1. A diplomadolgozat és rajzi munkarészei, mellékletei
2. Bírálatok - a dolgozat bírálásakor a tanszék által bekért és adott (un. belső) opponenciák
3. Tanszékvezetői ajánlás – a pályázó hallgató munkájának ajánlása
A mellékleteket kérjük egy darab, legfeljebb 60MB méretű összefűzött .pdf-ként feltölteni az online feltöltő felületen keresztül.
  
A JELENTKEZÉS HATÁRIDEJE
    A jelentkezés és a pályázat mellékleteinek feltöltési határideje: 2021. január 18. 23:59  
AZ ELBÍRÁLÁS MENETE ÉS A DÍJAZÁS
A dolgozatokat két gyakorló szakmai opponens értékeli egységes pontozólap segítségével és javaslatát a Bíráló Bizottság elé terjeszti 2021 január 31-ig, aki dönt az elismerések odaítéléséről. A Bizottság a beérkezett pályázatok számának és minőségének függvényében legfeljebb 7 díjat és további dicséreteket ad ki.
A díjakat ünnepélyes keretek között a Társaság elnöke adja át, várhatóan a tradicionálisan február végén megrendezésre kerülő MUT Juniorkonferencián. A Diplomadíjasok az elismerés mellett egy éves tagdíjmentességet élvezve felvételt nyernek a Magyar Urbanisztikai Társaságba is.
Az időközben bekért dolgozatokat a díjátadó ünnepségen kapják vissza a pályázók. Az ünnepség után személyes átvétel lehetséges a MUT Titkárságán.
Kérdésed van?
Fordulj bátran Tóth Bálinthoz!
+36 20 538 8261
b.toth@mut.hu