Nemzetközi hallgatói siker a Master of Arts in Landscape Architecture and Garden Design MLA szakon - Tájépítészeti és Településtervezési Kar

Az Európai Tájépítészeti Iskolák Tanácsa (ECLAS) minden évben pályázatot hirdet a kiemelkedő oktatók, kutatók és hallgatók elismerésére, díjazására. A 2016. évi mesterszakos hallgatói ECLAS díjat Ivan Juarez hallgatónk nyerte meg magas színvonalú diplomatervével, kiemelkedő tanulmányi eredményével és aktív, elkötelezett részvételével a Kar életében, a Kar nemzetközi képzésében meghirdetett és nagy sikerrel végigvitt tervezői gyakorlati kurzus vezetésével. 
 
Ivan a 2014-ben indított MLA képzés első évfolyamának hallgatójaként iratkozott be a Tájépítészeti és Településtervezési Karra. Építész alapképzettséggel és a táj, a természet iránti spontán rácsodálkozással és értő érzékenységgel érkezett a szakra. A két éves mesterszak alatt mindvégig nyitott és lelkes volt, kimagasló eredményeket ért el mind az elméleti képzésben, a tervezéselméleti, kutatási jellegű feladatokban és a tervezési munkákban. Természetes nyitottsága az MLA két éve alatt értő tudássá érett.
 
Diplomatervében - „Normafa Sensory Trail” - a budai hegyek talán leginkább meghatározó részének, a Normafa és környékének fejlesztésével foglalkozott. Tájépítészeti tanulmányait kiválóan alkalmazva értette és látta mega táj szerkezetét, a természet, a táj szépségét. Az “érzékek útja” Ivan saját táj-megismerésének és táj-látásának három dimenziós kivetítése, egy olyan ‘út’, melynek végigjárásához, a táj felfedezéséhez jó érzékkel, jó formakészséggel tervez nyomvonalat, s a tájat, a tájelemeket láttató, értető installációkat.   
 
Az MLA szak oktatói nevében állíthatom, öröm volt Ivannal dolgozni. Nekünk is öröm az ECLAS Master Award. Kivánjuk Ivánnak, hogy odahaza, Mexikóban az egyetemi oktatói munkájában is legyen sikere.